De Duitse negatieven in Limburg

44 monumenten in 44 Limburgse gemeenten geopend op Open Monumentendag 2017!

Naar aanleiding van het project ‘De Duitse negatieven 1917-1918’ van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) lanceerde het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed in Limburg het unieke fotoprojectDit zien wij. 44 Lenzen, beelden, verhalen’ dat op 10 september 2017 van start gaat. 44 Gemeenten selecteerden zorgvuldig een glasnegatief of foto uit het begin van de 20ste eeuw (WO I) met een gebouw erop dat een boeiend verhaal verbergt achter de gevels. Op Open Monumentendag op zondag 10 september 2017 worden deze 44 gebouwen opengesteld van 13u tot 18u. Je kan het verhaal zelf ontdekken of onder begeleiding van een gids om 14 u., 15 u. en 16 u.

In een 10-tal gemeenten kan je eveneens deelnemen aan een workshop fotografie. Een professionele fotograaf van het FOMU (Fotomuseum Antwerpen) of het LUCA-School of Arts (C-mine Genk) nemen je mee op pad en leren je de kneepjes van het vak. Je kan kiezen uit een workshop met smartphone of digitale camera. Laat je eveneens verwennen met een gratis cameraclip voor de smartphone aan onze promostand in de 44 opengestelde gebouwen. De workshops vinden plaats in Neerpelt (13 u. en 14 u.), Hechtel-Eksel (16 u. en 17 u.), Maaseik (15 u. en 16 u.), Zutendaal (15 u. en 16 u.), Tessenderlo (15 u. en 16 u.), Herk-de-Stad (13 u. en 14 u.), Hasselt (16 u. en 17 u.), Zutendaal (15 u. en 16 u.), Borgloon (15 u. en 16 u.), Gingelom (15 u. en 16 u.) en Voeren (15 u. en 16 u.).

Je kan je inschrijven voor de gidsbeurten en de workshops aan de promostand op 10 september vanaf 13u.

Op de website ‘www.limburg1914-1918.be‘ vind je een overzicht van alle 44 monumenten die op Open Monumentendag geopend worden!

Neem zeker ook deel aan de grote Limburgse fotowedstrijd!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s